Ќе бидете изненадени од резултатите – ако следниот ден лимонот драстично ја промени бојата, тоа значи дека во вашиот дом или соба доминира лоша енергија која го цица целиот живот од вас, од членовите на вашето семејство и од домот.

Многумина не веруваат во моќта на позитивното и негативното размислување или позитивната и негативната енергија.

Но, често не сте ни свесни дека вашето размислување влијае на исходот на некои ситуации во животот. Енергијата што ја пуштате во вашиот дом е многу важна, затоа направете ја позитивна на овој многу едноставен начин.

Имено, се што треба да направите е да наредите 3 лимони низ целата куќа во различни соби!

Ќе бидете изненадени од резултатите – ако следниот ден лимонот драстично ја промени бојата, тоа значи дека во вашиот дом или соба доминира лоша енергија која го цица целиот живот од вас, од членовите на вашето семејство и од домот.

Лимонот можете да го исечете на два или три дела, и да ставите по едно парче во секоја соба и секако треба да ги замените по неколку дена, кога ќе се исушат.

Друга техника за која некои веруваат дека е одличен начин да го исчистите домот од негативна енергија е да ја испрскате водата во која претходно сте исцедиле малку лимон по аглите од куќата.

Третиот, но не помалку ефикасен начин е да ставите три лимони во еден контејнер, и сето тоа да го чувате на ноќната маса до креветот.

На многумина ова им беше чудно, но нема што да изгубите ако го пробате, велат дека е многу ефикасно!

error: Content is protected !!