Во коментарите на членовите на групата тие не го криеја своето неверување, најмногу пишуваа дека вакви работи некогаш биле незамисливи на Тасос и дека крадците за жал почнале со своите активности.

Доволен е само еден момент одморот од задоволство да се претвори во пекол на бирократијата и потрагата по крадци. За среќа, овој пат, Марко од Србија имал среќа што за време на престојот во Грција, крадците не успеале во намерата да го украдат.

Како што наведе во објава на Фејсбук групата „Грчка инфо“, крадци се обиделе да му упаднат во автомобил додека пливал на плажата Нотос, која се наоѓа на Тасос. Заедно со известувањето до туристите прикачил и слика од бравата од автомобилот што крадците се обиделе да ја соберат.

Обид да се пробие во автомобил Тасос , плажа Нотос“, накратко напиша тој над фотографијата од бравата.

Откако бил прашан од членовите на групата дали само неговиот автомобил бил цел на крадците, тој изјавил дека на паркингот со неговиот автомобил имало и автомобил изнајмен, кој крадците не го допреле.

Во коментарите на членовите на групата, тие не го криеја своето неверување, најмногу пишуваа како вакви работи некогаш биле незамисливи на Тасос, а дека крадците за жал почнале со своите активности.

„Тоа не се случи порано“

Најпрво се огласи еден човек по име Небојша, кој изјави дека „ова никогаш порано не се случило“. А потоа се надоврза и една Боба, со нејзиното непријатно искуство за време на одморот во Грција.

„Па, пред 20 години не беше, тогаш ги чуваа сите пијалоци во кафулињата преку ноќ на отворено и никој ништо не земаше. Во истиот тој залив пред 5 години изнајмив автомобил и наутро ја најдов колата без 2 гуми Времињата се сменија многу во нашата тага“, коментира таа.

Зборовите на еден од членовите на групата сведочат дека е неопходно да се зголеми будноста.

„Треба да ја ставите камерата во автомобилот и да бидете мирни, кога некој ќе се приближи до автомобилот веднаш реагирајте. Не знам што би им правел на таквите ако ги најдам во близина на автомобилот“, напиша тој.