Според фенг шуи, овие работи не е добро да се чуваат во куќата

Експертите на ова учење веруваат дека одредени работи носат лоша среќа или ја задржуваат лошата енергија во куќата. Сепак, најчесто многумина ги чуваат од незнаење, а потоа се прашуваат каде има толку негативност под покривот!

Овие седум предмети особено се сметаат за лоши, бидејќи можат да донесат кавги и сиромаштија.

Скршен часовник

Според фенг шуи, скршените работи треба да се исфрлат од дома воопшто, а особено искршените часовници. Тие наводно укажуваат на немили настани во иднина.

Црна врата

Древните Кинези верувале дека црната врата ќе донесе лоша среќа во вашиот дом, но не и ако е свртена кон север.

Стар календар

Ако не сте ја свртеле страницата на тековниот месец или ако вашиот печат за датум е заглавен на погрешно место, тоа не е добро, вели едно старо суеверие.

Календарот е симбол на текот на времето, а ако го користите на погрешен начин, наводно може негативно да се одрази на вашиот живот.

Скршени или исечкани садови

Јадењата, според кинеското верување, симболизираат богатство и семејство. Ако јадете од исечени чинии, потсвесно ги повикувате проблемите во вашиот живот.

Кактуси и трнливи растенија (освен рози) Овие растенија се собирачи на негативни енергии! „Мртви“ растенија Исто како и вештачкото цвеќе, се смета дека носат лоша среќа, па според фенг шуи треба што поскоро да се исфрлат од дома.

error: Content is protected !!