Кучињата се одлични миленици, но можат да бидат проблематични ако живеете во стан. За разлика од мачките, кучињата можат да бидат многу поголеми и бараат многу повеќе внимание и нега.

Едно од поважните нешта за кои треба да размислите е дали сакате куче на кое му треба повеќе внимание, или куче кое е понезависно. Ако често сте надвор од дома, добро би било да земете куче на кое не му е проблем да седи само некој дел од денот.

За разлика од мачките, кучињата можат да бидат многу поголеми и бараат многу повеќе внимание и нега.

На социјалните мрежи е објавено видео снимено од надзорна камера на влезот од куќата.

Видеото покажува многу добро куче кое секој ден прави нешто навистина прекрасно во исто време.

Погледнете го видеото ТУКА!