Веќе на вториот ден од акцијата „Подобри цени-цени за народот“, од полиците на српските супермаркети исчезнаа некои производи со намалени цени.

Како што рекоа вработените во продавницата, овие недостатоци се само привремени.

Почнувајќи од идната недела, на уште 10 групи производи ќе има попуст

Како што соопшти вчера Александар Вучиќ, од следната недела уште најмалку 10 производи во малопродажните синџири ќе имаат значителен попуст.

Сепак, за да се избегнат недоразбирања, треба да се напомене дека на неодамнешниот состанок на ресорното министерство и трговските синџири, договорено е да се дефинираат групи на производи, а на трговците им се даде можност да го изберат точниот артикал за попуст во рамките на таа група производи.

Кои групи производи се сега на списокот „Боља цена“?

Како што беше најавувано неколку пати од 13 септември, поевтинуваат:

 • млеко
 • јогурт
 • Парче бело сирење
 • јаболка
 • компир
 • тестенини
 • пилешко месо (труп)
 • салама во обвивка
 • безалкохолни пијалаци
 • кафе
 • храна за бебиња
 • шампон за бебиња
 • бебешка бања
 • бебешки пелени
 • шампон за возрасни
 • бања за возрасни
 • тоалетна хартија
 • хигиенски салфетки
 • детергент за миење садови
 • детергент за перење

Кои се цените на овие производи?

Цената на пилешкиот паризер е помалку од 140 динари, јогуртот наместо 164,9 динари сега е 139,9, детергентот за садови наместо 126 динари, 69,9 динари.

Шпагетите кои чинат 75 динари сега чинат 49,9 динари, долгорочното млеко наместо 109,9 сега се продава за 95 динари.

Сокот од јаболко поевтинува за 40 динари и чини 80 динари, компирите поевтинуваат од 99 до 60 динари, домашните зачини од 70 до 50 динари, шампонот за бебиња од 107,9 динари на 69,99 динари, а кафето 100 грама од 1399,99 динари. …