Запознавањето преку социјалните мрежи е многу опасно. Можеби мислите дека сте ја запознале личноста од вашите соништа, додека не сте ужасно убедени во спротивното.

Денешното запознавање најчесто се одвива преку социјалните мрежи. Така запознав еден дечко додека сурфав на Инстаграм, кој изгледаше како да е се што барав во тој момент.

Згодни, згодни, образовани, духовити, целосно се разбиравме. Нашата кореспонденција стануваше сè поинтересна секој ден, а како што ние жените се заљубуваме во зборовите, јас брзо се согласив да одам на состанок.

Се договоривме да одиме на вечера во ресторан во главниот град. На почетокот на вечерта се помина совршено. Лесна музика, вино и пријатна атмосфера немаа поим во што ќе се претвори остатокот од вечерта.

Мојот избраник како вистински џентлмен ја отвори вратата од колата и со пријатна музика се упативме кон населбата каде што живеам. На половина пат почна муабетот каде ќе одиме понатаму, а тој инсистираше вечерта да не заврши само со муабет и флертување. Неговиот тон и израз повеќе не беа толку слатки и љубезни.

Додека јас се плашев од него, тој ја заклучи вратата, ми влезе во лице и ме стискаше за рака со најнавредливи зборови дека жените не го завршуваат состанокот со него онака како што замислиле, туку онака како што тој кажува. Ми ржеше со зборовите „знаеш ли со кого си имаш работа, не сум некој шлаг кој те чека и те води за рака“. Ме фати за вилицата и силно ме бакна, но јас се спротивставив, па дури и го изгребав и го оттурнав.

Кога во следниот момент возвратив, бев удрена и исфрлена од автомобилот среде нива. Човекот ме шутна и ме исфрли на студ и дожд, нагази на гас и останав во шок, среде пат. Плачејќи го зедов телефонот и повикав такси.

По 15-тина минути пристигна таксито. Замрзната и намачкана со шминка, влетав и само сакав да стигнам до станот и да се опоравам од трауматичната вечер.

Од шокот не спиев цела ноќ. Го блокирав на сите мрежи и пријавив во полиција.

За мене беше животна лекција да не земам лесно авантури со непознати и дека социјалните мрежи не се вистинска слика за личност.

Затоа, драги жени, не им верувајте на сите на социјалните мрежи, внимавајте, бидејќи мојот додворувач се покажа како старата народна поговорка “spolja gladac, iznutra jadac.”

error: Content is protected !!