Професорката Мирјана Најчевска директно му се обрати на Али Ахмети за неговата изјава дека против него и ДУИ се води добро смислена нацистичка кампања.

„ Кога мафијашот се обидува да ни ги замачка очите со бомбастични изјави.

Не Али, не се води против тебе и твојата мафија нацистичка кампања, туку ние граѓаните се обидуваме да се спасиме од инсталираната криминална банда во државата.

И не верувам во функционирањето на ниту една институција во која има макар еден член на мафијата регистрирана како политичка партија“, напиша таа на Фејсбук.