Баба од Влашиќ е вистински феномен – има 97 години, има 18 внуци и 44 правнуци.

Тоа не е чудно, бидејќи низ него тече вистинска влашка крв, па на оваа планина можете да берете јаболка и половина во зима.

Лошо здравје но ме служи, го слушам срцето овде. Нозете ми излегоа, синко, никако не можам, ме болат колковите – вели оваа вистинска, босанска баба.

Како што вели синот и купил лек, па три дена не ја болеле колковите. Оваа баба родила десет деца, што не е чудно, бидејќи порано беше поинаку.

Жените не беа поштедени, како коњите. Свекор ми ме научи како се ора со волови, правев секакви работи – вели нана.

И како го поминува времето? До пред некој ден немаше снег, па излегував, шетав. И оваа баба вели дека може да оди, со помош на бастун. Снаа ми прави кафе, одам во соба, легнувам, излегувам, гледам телевизија – вели оваа баба.