„Во моментов сум во авион. Лицето што седеше до мене во прва класа само одби 100.000 долари“, напиша милионерот од Америка.

Стивен Кирш, милионер од Силиконската долина, понудил 100.000 долари (95.000 евра) на жената што седела до него во авионот за да и отстрани една работа од лицето. Што мислите за што се работи?

Така Кирш, која претходно беше обвинета за ширење дезинформации за Ковид на мрежите, побара од жената да ја симне маската.

– Моментално сум на лет на Делта. Лицето што седеше до мене во прва класа одби 100.000 долари за да ја отстрани маската за целиот лет.

Неговата понуда беше окарактеризирана како морничава, а жената побара по ова да биде преместена на друго место.

Инаку, ова не е првпат неговите предлози да бидат одбиени. Неколку дена пред ова, Кирш на парот и понудил 10.000 долари за да ги симне маските во текот на летото, што тие одвратно го одбиле.

И тогаш, како и сега, го распнаа во мрежи, тврдејќи дека можеби е време да биде зад решетки.

А што би направиле доколку добиете ваква понуда? Дали би ја извадиле маската за 95.000 евра?