Денот на венчавката во животот на мажот и жената истовремено претставува нов лист во нивниот живот и круна на една љубов.

Меѓутоа, кога ќе одлучите да организирате свадба на истиот датум заедно со вашиот брат, сестра или некој драг на срце, тогаш на овој посебен ден му дава уште поубава и поголема димензија. Односно дека некој ти значи многу.

Порталот Hanuma.ba ја пренесува приказната за венчавката на Мухамед и Хамза Рашидагиќ, кои одлучија да го овековечат судбоносното „да“ со своите поубави половини, славејќи ја венчавката во ист ден.

Свадбата се одржа во Живинце минатиот викенд, во саботата на 4 март.

Шеријатската венчавка се одржа во Живинце во џамијата во Шарењак, а оваа церемонија ја изврши ефенди Ферид Фејзиќ.

Ги прашавме од каде желбата да се направи свадба истиот ден и како родителите реагираа на оваа идеја.

Нашите родители, особено нашата мајка, секогаш не учеа да бидеме заедно, да се грижиме еден за друг, бидејќи заедно сме посилни. Како што ништо во животот не е случајно, така не е ниту нашата заедничка свадба. Иако сум 19 месеци постар, секогаш бевме како близнаци, додека Мухамед не порасна“, вели Хамза за порталот Ханума.ба.

Мухамед и Селма веќе некое време планирале брак, а идејата за заедничка венчавка дошла сосема спонтано.

Разговаравме и дојдовме до заклучок дека свадбата ќе ја организираме истиот ден. Разговаравме и со нашите хануми, Мухамед со Селма, а јас со мојот Нихад. И двајцата беа воодушевени од идејата и со задоволство ја прифатија“, вели Хамза.

Како што вели во продолжението на разговорот, неговата одлука била изненадување за неговите родители и останатите роднини.

Благодарение на Алах, ниту еден момент не наидовме на пречка. Така Аллах уредува кога намерата е искрена. Тоа беше добра одлука“, со гордост истакнува нашиот соговорник.

Меден месец решија да го поминат во Истанбул, а ни раскажуваат колку се воодушевени од овој град и како уживаат во секој момент.

На крајот од разговорот Хамза заклучува една работа;

Само заедницата ја гради куќата. Ние го градиме нашето“.