Лајпциг еден од двата најголеми градови (заедно со Дрезден) во сојузната покраина Саксонија, во Германија. Се наоѓа околу 200 километри јужно од Берлинна устието на реките Вајсе Елстер, Плајсе и Парте на јужниот крај од Северногерманската Низина.

Главната железничка станица Лајпциг, отворена во 1915, е јазол на важните север-југ и запад-исток железнички линии. ICE возовите помеѓу Берлин и Минхен застануваат во Лајпциг и им треба околу 1 час од Берлин и 6 часа од Минхен.

Аеродромот Лајпциг-Хале е главниот аеродром во близина на градот. Аеродромот Лајпциг-Хале нуди голем број сезонски чартер-летови, како и редовни линии.

Одличен Град со одлични можности за работа и сместување. Кириите за станови не се по некоја недосижна цена како во Минхен, Берлин, Келн. Сместувањето кое за почеток ви е обезбедено се плаќа околу 350 евра.

Работата која се нуди во еден од 15- те Mc Donalds ресторани е особено погодна за оние кои кои се почетници и сакаат да го продолжат животот во Германија. Доколку немате воопшто познавање на германскиот јазик на почетокот вашата работа ќе се одвива во кујна со одлична можност за напредок во однос на вашите способности и усовршување на германскиот јазик.

Во овој ланец на ресторани Mc Dobalds секој работен час ви е 12.5 евра платен и според вашиот договор имате 169 работни часа или 2112 евра бруто плата со 15% додаток за изработени ноќни саати, како и 100% или дупла дневница за празници.

Во Германија одданочувањето на вашата плата е поделено на повеќе класи на плата од 2112 евра без воопшто никакви додатоци на вашата сметка на крајот ќе ви дојде околу 1590 евра. Се зависи од тоа дали сте сам во Германија, колку години имате, тие што се во брак, имаат деца плаќаат помалку данок. Со додатоци и нормална работа вашата плата би била околу 1750€ нетто.

Самата компанија ви нуди и изучување на германскиот јазик преку различни апликации. Поддршка при подготовка на документи за виза, поддршка во целосната документација во Германија.

Доколку поседувате термин за виза, еу пасош или веќе виза но салате да промените работно место може да не контактирате.
Каде може да аплицирате или се информирате повеќе:

Пратете е-маил на следната е-маил адреса: [email protected] На следните телефонски броеви: 070-244-755 075-395-041