Тик-такерот Кристи Бесинџер реши да го сподели ова искуство

Кога ТикТокер Кристи Бесинџер реши да стане сурогат мајка на едно кинеско семејство, не можеше да замисли дека пандемијата COVID-19 ќе ги затвори нејзините граници и ќе ја спречи да патува меѓу Соединетите држави и Азија долго време. Поради овие тешкотии, детето поминало две години со неа.

ТикТокерка реши да го сподели ова искуство. Сурогат мајката редовно го споделува своето искуство со своите придружнички – таа улога досега ја има одиграно три пати и има три деца.

– Мајката на момчето не можеше да дојде до раѓањето на детето – вели Кристи за сурогат мајчинството во пандемијата.

Кристи објаснува дека не е поврзана со ниту едно бебе кое го родила додека работела во агенција за сурогат.

Секој пат, и јајце клетката и спермата доаѓаа од пар кој се обидуваше да добие дете или други донатори.

Предметното момче е родено во ноември 2019 година како нејзино шесто – и трето како сурогат дете. Кристи го овозможи и раѓањето на неговата постара сестра. За жал, овој пат мајката не можеше да дојде во САД за да биде на раѓањето на нејзиниот син. После тоа се создаде документација, што дополнително го одложи нејзиното доаѓање, а најголемата пречка беше пандемијата COVID-19.

Така малото момче останало со Кристи речиси две години.

Пред само неколку месеци го најде патот до „целното“ семејство и мораше да се раздели со Кристи.

– Имавте ли период на жалост – ја прашал еден од корисниците.

– Апсолутно! Откако го одведоа, не можев да зборувам за тоа околу два дена. Беше толку тажно да се биде со него толку долго, а потоа и тишина – објаснува таа.

Во друго видео, таа исто така призна дека повеќе не планира понатамошна бременост, како за своето, така и за другите семејства.

„Не сум толку млада како што мислите дека сум“, се смее Кристи.

„Имам 42 години“, вели таа.

– Мојата најстара веќе има 22 години, би можела да бидам баба.

Вклучително и во некои американски држави – Калифорнија, Тексас, каде што живее Кристи, таканареченото комерцијално сурогат мајчинство, во кое жената може да добие пари за да има дете, е легално. Во светот постојат агенции за сурогат мајчинство кои посредуваат меѓу семејствата кои сакаат дете и згрижувачка мајка.

@kristiebaysinger

Reply to @teresaguilar0605 tough to talk about #baby #surrogacy #birth #notmybaby #4u #nanny #dontcry #parents #reunited #love #missyou

♬ original sound – kristie baysinger

error: Content is protected !!