Пејачката Сандра Африка заработила 3,7 милиони евра од градење згради во Шабац. Сандра влезе во бизнисот со нејзиниот менаџер и поранешно момче Александар Московљевиќ Микис. Од првата зграда, која има 13 стана, заработила два милиони евра, додека вториот од 11-те стана се уште се гради, но процениле дека од неа ќе земат 1.700.000 евра.

– Сандра стана вистински инвеститор, одлично го разбира бизнисот во кој ја запознал нејзиното поранешно момче. По раскинувањето, таа и Микиша станаа деловни партнери кои работат многу добро.

Кога со брзина на светлината ги распродадоа становите во првата зграда и земаа два милиони евра, парите веднаш ги вложија во изградбата на втората, чија работа е при крај. Повеќето од становите се продаваа во сива градба.

Еден фудбалер, чие име се задржува, купил пентхаус за 200.000 евра. Овој стан е најскап, има три соби и целосна тераса, како и две бањи. Останатите станови чинат околу 150.000 евра. Секој стан има сопствен паркинг простор, а зградата има обезбедување кое се грижи за безбедноста на сите станари – вели извор близок до пејачката.

Изградени се по најсовремени стандарди, а имаат системи кои придонесуваат за помала потрошувачка на енергија. Сите станови се луксузни, бидејќи се внимавало на материјалите што се користат за ѕидови, подови, столарија и греење. Никој не може да поверува дека такви станови постојат во Шабац. Затоа се продаваа толку брзо, бидејќи богатите луѓе сакаа да живеат токму во такви згради.

– Сандра и Микиша веќе почнаа да бараат нова парцела, бидејќи планираат да изградат уште една зграда. Најверојатно повторно ќе градат во Шабац, а во иднина планираат да го прошират бизнисот и во други градови во Србија. Тие сфатија дека бизнисот на инвеститорите излегува од контрола, па сакаат да заработат екстра пари.

Интересно е што Сандра не оставила ниту еден стан во Шабац за себе.

Сите се на продажба! Живеам во Белград, каде имам стан, па не ми треба друг – вели Африка.

Извор: kurir.rs