Тој е најпознатиот селски лекар во својот крај.

Миладин Филиповиќ од селото Господгинци, недалеку од општина Жабаљ, е најпознатиот селски лекар во тој крај. Тој тврди дека поседува биоенергија, а тоа го потврдуваат и неговите „пациенти“. Од моментот кога ја открил неверојатната способност да залепи сè, од тапи до тави и капаци на неа, неговата трошна куќа станала лекарска ординација со редици луѓе кои чекаат да бидат видени.

– Дека имам биоенергија дознав пред неколку години сосема случајно додека вежбав во теретана во атлетска кошула. Одеднаш, едно од капачињата од шишето се одби и се залепи за мојата рака. Еден мој пријател отиде на интернет да види како е можно и откри дека се работи за биоенергија. Пробав и други предмети кои исто така ми се залепија насекаде, на кои ми кажа дека нешто ми се случува, ја започнува приказната Миладин за РИНА.

За да се увери дека се е во ред со него, отишол на опсервација и прегледи од стручни лица, кои, како што вели, по демонстрацијата на Миладин потврдиле дека тој навистина поседува биоенергија.

– Докторката Јелисавета ја подаде раката, но не ме допре и се обиде да ја почувствува таа енергија и рече дека ја имам голема количина од таа невидлива сила, како се чувствувала тоа сè уште не ми е јасно до ден-денес. Кога ѝ ја ставив раката на коленото преку облеката, таа ја почувствува топлината и само рече: имаш биоенергија, земи книга и оди лечи ги луѓето како што знаеш, вели Филиповиќ.

Сознанието дека неговото тело е богато со биоенергија, почнал да чита литература за тоа, а подоцна, на убедување на соседите, решил да им помогне. Како што вели, успех имало и во лекувањето на кичмата, главоболки и други здравствени проблеми.

– На луѓето им вбризгувам позитивна енергија низ целото тело, а ја отстранувам негативната енергија. Не смеам да дозволам да влезе до крај во мене, туку само до лактот, а кога ќе дојде тој момент, ја тресам со спротивната рака и ја исфрлам надвор, објаснува тој.

Тој истакнува дека освен способноста да им помага на другите со био-енергија, има моќ да гледа аури.

– Сакам да кажам дека тоа е дар од Бога и не наплаќам, а цело село е мој сведок за тоа. Дури и поповите ми рекоа дека ако си добил нешто од Бога, тоа што ми е дадено да го дадеш на другите, заклучува Миладин.

error: Content is protected !!