Јелена Ѓоковиќ во младоста сама заработувала џепарлак и не и било лесно

Најдобриот светски тенисер Новак Ѓоковиќ и неговиот сопруга Јелена немаа лесен животен пат да дојдат до ова што се сега!

Познато е дека српскиот ас не беше во завидна финансиска ситуација кога беше на почетокот на кариерата, а неговите родители често мораа да се задолжуваат за да му ги обезбедат сите услови.

Исто така, Јелена не е навикната на луксузот „од мали нозе“, а малку е познато дека сама заработувала џепарлак.

Како што пишуваат домашните медиуми, таа порано работела сосема поинаква работа од денес.

Јелена е шеф на фондацијата „Новак Ѓоковиќ“ и се занимава со хуманитарна работа, а порано била вработена во кадилница.

– Јелена секогаш се разликуваше од сите нас, беше амбициозна девојка. Поради тоа имала проблем да се вклопи во општеството. Таа сакаше да тренира, да учи, да работи, а нашите врсници не го разбираа тоа баш добро.

Сега, кога ќе го погледнам од оваа дистанца, добро е што беше вредна и упорна девојка. Таа тренираше тенис во текот на основното училиште и оттаму датира со нејзиното запознавање со Новак. Таа и нејзината сестра сакале да заминат во странство, а еден од начините да го постигнат тоа биле спортските стипендии бидејќи нивните родители немале пари.

Сестрата замина прва. а тоа беше голем шок за Јелена затоа што е крајно врзана за неа – изјави еднаш за Свет другарката на Јелена од нејзината младост и откри како сопругата на Новак Ѓоковиќ го заработувала својот џепарлак.

– Работела како шанкерка во обложувалница. Таа имала плата од околу 14.000 денари. Секогаш доаѓаше пред се на работа, беше многу вредна, педантна, повлечена. Сите во таа кладилница денес убаво зборуваат за неа. Работела неколку месеци и отворено зборува за тоа искуство, не го крие. Подоцна беше промотор на разни настани – рече таа.

error: Content is protected !!