Фенг шуи е кинеска практика за создавање рамнотежа во простор за оптимизирање на протокот на енергија

За да постигнете хармонија со Фенг Шуи, треба да ги внесете петте природни елементи во вашиот дом – вода, метал, оган, дрво, земја – и да ги балансирате сите.

Доколку сакате позитивната Чи енергија непречено да циркулира во вашиот дом, во галеријата ви откриваме 5 предмети кои мора да ги имате во вашиот дом.

Ароматични предмети

Мирисите имаат многу силно влијание врз нашите животи, бидејќи предизвикуваат одредени емоции и создаваат атмосфера. Плус, тоа е еден од најлесните начини да направите позитивни промени во вашиот живот. За да го направите ова, користете миризливи свеќи или есенцијални масла што ги сакате.

Огледала

Овој предмет е обдарен со мистични својства и се смета за проводник на енергија. Според правилата на кинеските мудреци, подобро е да го поставите огледалото таму каде што нема да го рефлектира прозорецот или влезната врата, во спротивно позитивниот Чи нема да влезе во куќата. И ако амајлиите се спротивни, тогаш доброто влијание ќе се зголеми.

Светилка

Светлината е стимулатор на енергија, персонифицирајќи го елементот на оган. Затоа, ако куќата нема доволно природна светлина, неопходно е да се набават дополнителни уреди. Одлучете се за лустери и светилки со заоблени форми: ова ќе помогне да се насочи протокот на Ки енергија во вистинската насока.

Организатор

Работите на нивните места го привлекуваат здравјето и благосостојбата на семејството. Не за џабе велат дека на секои два-три месеци треба да подарите се што е непотребно за да го расчистите просторот. Инаку, специјалните кабинети за чување предмети ќе ви помогнат да ги организирате работите и да го одржувате редот во куќата.

Растенија

Внатрешните цвеќиња во внатрешноста ќе помогнат да се постигне духовна хармонија и да се активира енергијата на просторот. Следете ја нивната локација: подобро е да ги ставите растенијата во саксии во плакарот подалеку од местото на одмор, бидејќи во цветната почва постојано се случуваат процеси на гниење.