Низа естетски корекции станаа многу популарни меѓу луѓето, толку многу што нивниот изглед се менува до непрепознатливост.
Често слушаме за естетските операции на клиниките во Турција кои станаа многу популарни во последно време, а овој пат една клиника го покажа резултатот „пред и потоа“ и на многумина не им се верува.

На едната фотографија се гледа маж на околу 60 години, додека на другата истата личност има само половина од неговата возраст, со дури седум козметички корекции.

„На нашиот пациент, Мајкл, направивме лифтинг на лице, врат, блефаропластика на долниот очен капак, горна блефаропластика, отстранување на букалната маснотија, ринопластика и трансплантација на коса. Тој доживеа неверојатна трансформација, како што можете да видите на фотографиите. Секогаш правиме холистичка пристапот кон естетиката само ринопластика или трансплантација на коса можеби не се доволни за да се постигне посакуваниот изглед“, се вели во описот.

Многумина се зачудени по оваа објава и не можат да поверуваат дека се работи за истата личност, со оглед на тоа дека дури и неговите очи светат поинаку.

„Се претвори во мој внук“, „Би сакал да ги видам сите фотографии по операцијата и месеците на заздравување. Тогаш ќе се зачудам“, „Ова е всушност страшно. Ме плашат луѓето кои го менуваат целото лице и изглед. Затоа што ги лажете другите, но во меѓувреме вашите деца ќе излезат исти како вас пред операциите“, се само дел од коментарите./А1 он