Во 2018 година слабата и едвај подвижна жена од Сплит потпишала договор за доживотно одржување со својата ќерка во замена за целосна грижа за неа. Сепак, како што наведува, нејзината ќерка која живее во соседството не се грижи за неа, а не сака да се откаже од станот.

Со продажба на станот, 85-годишната жена можела да плати приватен дом во кој би ја имала сета потребна грижа и внимание, но поради потпишаниот договор веќе не може да го продаде станот.

Не ни сонував дека тоа ќе ми се случи, дека три години ќе водиме војна, дури и судска, и дека нема да бидеме во добри односи.

Можев да замислам се и смрт, и болест, и старост, и земјотреси, и сè, сè, сè…

Ни сега не можам да се помирам со тоа и затоа ми се одбројани деновите. Деновите ми се избројани, не само физички поради дијагнозата, туку и психички, ми ја откинаа душата! – вели ЖЕНАТА, пренесува Хајат

error: Content is protected !!