Кога имаа нешто повеќе од шест месеци, целиот свет слушна за нив

Изабела и Габриела, иако се близначки, имаат сосема поинаква боја на кожа. Нивната мајка решила да им отвори профил на Инстаграм за луѓето да го следат растот на близнаците. Неодамна, девојчињата наполнија пет години. Погледнете како денес изгледаат најпознатите близнаци во светот.

Клементин Шипли е мајка на преслатки мали девојчиња. Кога се родиле, жената не го криела своето изненадување. Излегува дека иако таа и нејзиниот сопруг се Афроамериканци, една од нивните ќерки имала многу посветол тон на кожа. Клементина, сепак, тврди дека тоа е сосема нормално. За таа цел, на своите ќерки на шест месеци им отворила профил на Инстаграм. Жената сакала таму меѓу другото да шири знаење за Афроамериканците. На крајот на краиштата, таа не очекуваше цел свет да слушне за нејзините ќерки.

Изабела и Габриела се визуелно доста слични. Единственото нешто што се разликува на прв поглед е тонот на кожата. Сепак, нивната мајка тврди дека тоа не е единствената разлика. Во едно од интервјуата, таа раскажа за карактерот на девојките. Изабела се покажа како многу мирна, разумна личност. Габриела, пак, не може долго да седи на едно место и е исклучително жива. „Таа е насмеана, енергична и сака да ја гушкаат“, нагласува нејзината мајка.

Неодамна близнаците наполнија пет години. Во оваа прилика мајката на интернет сподели фотографии од роденденската забава. Погледнете колку пораснаа и се променија. Една работа, сепак, остана непроменета. Нивната боја на кожа сè уште е многу различна.

Вреди да се напомене дека нивниот профил на Инстаграм веќе го следат речиси 70.000 луѓе.

error: Content is protected !!