Во српското Собрание, за време на седницата за Косово и Метохија, група од дваесетина пратеници од опозицијата дошле на само неколку метри од претседателот на Србија, Александар Вучиќ додека тој говорел. Во еден момент заедно се упатиле кон Вучиќ, а се чинеше дека намерата била физички да се пресметаат со претседателот на Србија.

Настана метеж додека претседателот Вучиќ ги наведуваше имињата на хероите и жртвите од Косово и Метохија.

– Го дадовте Косово, ние го браниме Косово од такви како тебе. Вие го дадовте Косово, а ние го враќаме и го даваме на нашиот народ и на нашата земја. Срам да ви е лажго! Очекуваа дека некој ќе ги заштити. Тие повеќе се грижат за деловникот отколку за Косово – рече претседателот.

– Деловник и парите на Колуба. Патем, да знаете дека најголемо хулиганско однесување покажува финиот Јовановиќ, кој треска по клупите затоа што тоа му го оставил татко му! Ја украдовте Србија, ја ограбивте, ја дадовте на послужавник, спасуваме што може да се спаси! Велиш влечење на барикадите, значи јас зборував за тоа, не ти. Луѓе, слушајте го Среќко, кој беше ранет од Албанците, слушајте го вас и Никола, нив – рече претседателот кога претставниците на опозицијата тргнаа кон него и го прекина говорот.

На инцидентот му претходеше говор на лидерот на Двери, Бошко Обрадовиќ, кој повика на отфрлање на француско-германскиот план.

Толку викање и викање е само затоа што не можат да слушнат одговор, затоа што мислите дека е убаво да викате и мислите дека ја удирате вреќата, а штом некој им одговори и ги постави таму каде што им е местото, викање и викање почнува. Навивајќи за деловникот затоа што тоа им е најважно, можете да замислите за какво учтиво однесување е тоа – рече Вучиќ додека опозицијата се тепаше.

Погледнете го моментот кога настана хаос:

error: Content is protected !!