Овој клип привлече големо внимание кај интернет заедницата, дури 25,7 милиони луѓе го погледнаа, а еве зошто.

Домашните миленици заземаат посебно место во нашите животи и буквално сè им е подредено, како да се членови на семејството. Оние кои имаат мачки знаат дека поради нивната питома и гушкачка природа, но и потребата да се кријат, тие се прилично тивки животни, па понекогаш може и да заборавите на нивното присуство.

Брачен пар го сподели своето необично искуство со својот миленик, мачорот Дерек, кој бил заробен во ѕидот од куќата дури 7 часа и сите целосно го заборавиле. Имено, додека мажот чепкал низ куќата и ги затворал дупките на едниот ѕид, мачката се прикрала и таму поминувала речиси третина од денот.

По некое време парот сфатил дека мачката никаде ја нема, а во одреден момент веројатно добиле идеја дека може да се сокрие во дупките додека човекот работи. Меѓутоа, она на што животното секако не сметаше е дека ќе остане заробено во ѕидот.

Откако веројатно цело време го барале, забележувајќи го неговото отсуство, решиле да го срушат долниот дел од гипс картонот за да видат дали стои зад него.

Додека мажот внимателно удирал во ѕидот, вадејќи ја гипс-картонот од него, наеднаш се појавила голема дупка во која ѕирнал дали е таму нивниот миленик. Откако утврдил дека го нема, решил да го сруши вториот дел од ѕидот, односно да го отстрани вториот панел. Кога и тој го отстрани, по некое време излезе исплашена, голема, црна мачка.

Неговата сопруга беше особено среќна, извикувајќи: “Тука е! Каков пекол, брат”. Мачката брзо излезе од дупката во собата и истрча надвор.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО ТУКА!