Трикот можеби ви изгледа како шега, но имајте на ум дека многумина од нас веќе размислуваат да го пробаат

Експертот за финансии Мартин Луис откри дека постои едноставен начин на кој можете да го намалите долгот на вашата кредитна картичка.

Тој има многу добар совет за оние кои сакаат да се задолжуваат. “Ако навистина не верувате, земете картичка и сад со вода. Ставете ја картичката во сад и ставете ја целата во замрзнувач да се замрзне. Така ќе имате време да размислувате додека се одмрзнува”, истакна.

Тој го откри трикот за време на емитувањето на „Martin Lewis Money Show Live“ во вторникот вечерта. Можеби ви изгледа малку чудно, но експерт за заштеда на пари рече дека трикот е многу корисен.

„Прво отплатете го долгот со највисока камата. За оние кои имаат вишок готовина, се препорачува прво да го платат долгот со највисока камата. Откако ќе ја исплатите првата, фокусирајте се на елиминирање на следната највисока и така натаму. – изјави Мартин.

error: Content is protected !!