Мирослав Коларски седум години работел во Швајцарија и каде и да патувал собирал разни информации, а решил да се занимава со етнички туризам во своето село Бачко Петрово село. Планира да се фокусира на стари рецепти и сака да изгради блитва во стариот етнички стил.

Бидејќи се работи за мултиетничко село, понудата би била таква да ги задоволи сечиј вкус. Во близина на селото тече реката Тиса, така што претставува голем потенцијал, а неодамна се одржуваат и селски денови, кои исто така можат да бидат добра основа за собирање туристи.

Овој иден претприемач се интересираше за субвенции на покраински секретаријат и на републичко ниво, а како што рече, унгарската држава инвестира пари и во туристичкиот сектор кај нас. На овој начин би можел да започне со производство на прасиња, кокошки, јајца, зеленчук и се друго што може да понуди во својот ресторан.

Престојот во Швајцарија многу му помогна, бидејќи виде како тие се поврзани со нивните национални вредности.

Тој рече дека ќе има содржини и за децата и за возрасните, како и за оние кои се занимаваат со лов и риболов. На овој начин сакал да направи нешто за самото село.

Видео клипот погледнете го ТУКА.

Извор: kurir.rs

error: Content is protected !!