Девојката тврди дека нејзината убавина направила повеќе штета отколку корист

Шаи Ли од Порторико тврди дека е една од девојките кои секојдневно се соочуваат со проблемите на убавината. Како што вели, „убавината е проклетство, а не привилегија“.

Таа објаснува дека многу убави жени се фалат со бесплатните пијалоци и услуги кои ги добиваат поради нивниот изглед, додека таа се соочува со многу негативни работи.

Тоа не е привилегија, земете ми збор за тоа. Луѓето ве третираат многу поинаку и нема да гледаат на вашите постапки. Ќе ве судат само според вашиот изглед. Привилегијата на убавите девојки функционира само во одредени аспекти од животот, рече Ли, додавајќи дека предностите да се биде убава се бесплатни пијалоци, ВИП места во ноќни клубови и богати момци.

– Тие предности се ограничени. Загриженa сум за сите што мислат дека убавината е гламур. Убавите девојки никогаш не се сфаќаат сериозно! Си купувам пијалоци и работам напорно за да можам самa да си го платам одморот, а не да се чувствувам приврзаник на маж. Со сето тоа, постојано го добивам истиот коментар: „О Боже, мислев дека си кучка, но кога те запознав, всушност си многу љубезна“, рече таа.

– Еднаш му испратив порака на докторот да закаже преглед, а тој ми напиша: ‘Секако, треба да дојдеш во ординација да те прегледам’, но на крајот од пораката имаше смајли што намигнува – рече Ли, која вели дека морала драстично да го промени животот бидејќи е убава.

Со тоа таа подразбира внимателно да ја избере облеката и објавите на социјалните мрежи за да не ги привлече сите мажи, да ја смени теретаната и да го продолжи одморот во Дубаи за да се одмори од додворувачите. Оваа „драстична“ промена на животот насмеа многу корисници до солзи.

ВИДЕОТО ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ТУКА!