Category: ЖИВОТ

Природни третмани за ЦЕЛУЛИТ

Статистиките велат дека над 90% од жените некогаш во животот се соочиле со проблемот наречен целулит. Не постои жена која е имуна, па дури ни оние со најидеалниот индекс на телесна маса. За некои…

Бог и кога молчи помага!

Еднаш постоел еден човек по име Хакон, кој секогаш се молел и размислувал за распнувањето на Христос, вели една стара норвешка легенда. Крстот пред кој тој се молел бил многу…

Анонимно: Испив апче за “Ден потоа” и ми доцни 43 дена, ме фаќа паника и покрај негативниот тест од пред некој ден

“Ве молам, би сакала мојот проблем да го објавите анонимно и доколку може некој да ме посоветува што да правам. Добар ден на сите… Знам дека сум многу досадна, но…

Тажна приказна за скопјанецот кој го посвоил девојчето чија мајка починала од земјотресот во Скопје

Денеска се одбележуваат 57 години од катастрофалниот земјотрес кој го срамни со земја главниот град. Старите жители на овој град никогаш нема да ги заборават потресните слики, моменти и месеци…

Црквата Св. Софија во некогашен Константинопол е изградена од Македонец

Последните денови актуелна е црквата Св. Софија во некогашен Константинопол, а денешен Истанбул. Реформаторот Кемал Ататурк ја пренаменува во музеј за да биде неутрален објект и достапна за сите, но…

ДЕНЕСКА Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК- доколку овие работи ги направите во текот на денот животот ќе ви се промени!

Денеска е Свети Архангел Гаврил, празник меѓу народот познат и како летен Архангел. За овој ден се врзуваат многубројни обичаи. Архангел Гаврил, заедно со Архангел Михаил го имаат чинот на…

Денеска е обичај сите верници да се помолат и да ги изговорат зборовите на Богородица ќе му помогне на секој верник

Денеска се прославува чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица. По преданието припаѓа во редот на неракотворни икони или икони кои ги иконописал апостол и евангелист Лука, првиот христијански сликар. Иконата…

Три симптоми откриваат дека можеби сте имале Ковид-19 прво почнува заморот

Симптомите на коронавирусот се предмет на многубројни истражувања, а најчесто слушаме за зголемена телесна температура, кашлање… Но, науката докажува дека дијареата и осипот по кожата исто така се дел од…