Голем број граѓани вчера дојдоа да му дадат поддршка на неговиот татко Ненад Периш и да се простат од млад човек кој не го ни познаваа.

Телото на Матеј Периш е испратено од црквата Свети Антониј во Белград во Сплит.

Голем број граѓани вчера дојдоа да му дадат поддршка на неговиот татко Ненад Периш и да се поздрават со младиот човек кога не го ни познаваа, но сепак со сите сили се молеа да се најде жив. Венецот пристигна и од Амбасадата на Република Хрватска во Белград, а беше направен од црвени, бели рози и лилјани.

Донесен е и крст со името и презимето на жртвата од Сплит, но многумина ја пропуштиле врежаната година на него. Матеј Периш се води како исчезнато лице од последниот ден на декември 2021 година, а неговото тело излегло од Дунав дури по пет месеци, но на крстот е испишана годината кога му се губи трагата.

Не е познато зошто е донесена оваа одлука.

Да потсетиме, ДНК анализата на телото утврди дека удавениот, кој во четвртокот наутро беше пронајден во Дунав на Ада Хуја, е хрватскиот државјанин Матеј Периш (27), чие исчезнување во полицијата во Белград било пријавено во декември. 31 минатата година.

Според прелиминарните обдукциски наоди, смртта настапила ненасилно.

Периш исчезна ноќта помеѓу 30 и 31 декември откако го напушти готскиот клуб. Неговото понатамошно движење било следено од безбедносните камери, при што било утврдено дека трчал по белградските улици, иако никој не го бркал.

error: Content is protected !!