Продавачите се жалат дека немаат работа. Споредено со минатите години, оваа била многу послаба.

„Мислевме дека ќе има нешто подобро, но нешто сè послабо оди. Во однос на цените, цените се многу ниски, но буџетот на народот е многу слаб. Во моментов нема работа, четири дена сум со оваа роба, немаме работа. Во споредба со другите години, пред две години имавме работа, имавме продажба“, вели една продавачка.

„Оваа година е многу слаба, не е како претходните, многу е послаба. Многу малку, многу малку, нема прослави како претходните години, малку послабо“, додаваат продавачите.

Годинава граѓаните ќе ја паметат по големата економска криза и поскапувањето на сите производи. Очекуваат стабилизација во следната.

Цените на Градскиот пазар во Штип денес беа повторно високи и за граѓаните производите стануваат се понедостапни.

Со ставот на граѓаните согласни се и продавачите, но велат дека тие неможат да им помогнат на купувачите.

https://www.youtube.com/watch?v=t0FZiTv89fQ