Денеска беа завршени ДНК анализите и идентификацијата на телото. Утврдено е дека лицето кое вчера беше извлечено од Дунав кај Ада Хуја е Матеј Периш.

Телото на Матеј, нешто по 13 часот, од Институтот за судска медицина со возило на Јавното комунално претпријатие „Погребални услуги“ од Белград е пренесено во нивната блиска мртовечница, каде телата на починатите се чуваат додека не бидат подигнати од нивните семејства.

Несреќна судбина

За тоа време таткото на Матеј, Ненад Периш, според неофицијални информации, со помош на хрватската амбасада во Белград и претставници на хрватското МВР, предводени од Антони Геровац, помошник генерален директор на хрватската полиција, го решил бирократскиот дел. на работното место.ќе се изврши погреб на прерано починат млад човек .

Неговата несреќна судбина привлече големо внимание на јавноста во последните месеци во Хрватска, Србија и другите соседни земји, а дури сега, откако дефинитивно е потврдено дека Метју се удавил во реката, оваа приказна е обвиткана со некои тајни , особено оние што ги крие причините поради кои Матеј исчезна од готскиот клуб , каде што се забавуваше со пријателите од Сплит, а потоа трчаше по белградските улици, за на крајот да влезе во реката во ресторанот Саванова и потоа да исчезне засекогаш.

Да потсетиме, според реконструкцијата на неговото движење објавена од српското МВР на 12 јануари, Матеј во 1.43 часот ја напуштил салата Бетон, каде што се наоѓа готскиот клуб, каде што бил со пријателите.Мостот на Бранко. Следувал обид да се запре таксито, а потоа надзорните камери го снимиле во ресторанот Саванова во 1.50 часот по полноќ.

Минута потоа се движел околу ресторанот „Саванова“, по што следело видео од објектот што плови во Сава, снимено во 2.03 часот, кое се совпаѓа со сигналот на мобилниот телефон на Матеј. Пријателката на Матеј, Јосипа Бартуловиќ, им рече на новинарите на 4 јануари, четири дена откако веста за исчезнувањето на Матеј стана хит во регионот: „ Тој рече дека оди во тоалет, по што му се губи секаква трага. Само сакам да го најдам што е можно поскоро. да се вратам дома “.

За жал, Матеј не се враќа жив дома. Таткото на Матеј, Ненад Периш, денеска не одговараше на повиците на новинарите. Само накратко во СМС кажа дека ќе се огласи кога се ќе заврши.

error: Content is protected !!