Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов во подкаст емисијата на Стефан Лазаров, отворено раскажа за повредата која ја доби во битката во Арачиново.

„Јас учествував во нападот на Арачиново. Имаше многу пукање, борба во урбана средина. Гранати, минофрлачи… Излеговме од подрумот и тргнавме кон соседната куќа и одејќи кон волците, бевме тројца, јас одев во средина и само одеднаш нешто тресна во мене…“ раскажува тој….