Month: January 2023

Денес се празнува Свети Атанасиј Велики: СЕ ВЕРУВА дека штом грми, ѓаволот мисли дека доаѓа свети Атанасиј, се исплаши и веднаш скока!

Роден во Александрија во 296 година. Од детството наклонет кон духовниот призив. Беше ѓакон кај архиепископот Александар, и го придружуваше…

Едни велат дека ДЕРАТ, други дека цените се прифатливи: Колку наплаќаат поповите за услуги – Свадба 150 евра, осветување вода 300 денари

Иако нема официјален црковен ценовник, луѓето горе-долу знаат колку чинат услугите на свештеникот. Од друга страна, во повеќето епархии секој…

„ТОЈ НЕ Е маж за мене ако мие садови и чисти по дома!“ После овие изјави на МАКЕДОНКИТЕ, разбирам зошто ЖЕНАТА Е НАЈГОЛЕМ НЕПРИЈАТЕЛ НА ЖЕНАТА!

Не се сметам за феминистка. Не затоа што не поддржувам феминистички идеи, туку едноставно не сакам строго да се декларирам…

error: Content is protected !!