ЖИВОТ

БОГ ГО НАГРАДИ СО ПОСЕБЕН ПОДАРОК! Верниците денеска го слават Свети Макариј: Нему му се припишува голема моќ – молете се за здравје со овие зборови!

Православна црква денеска го одбележува споменот на свети Макариј Египетски, светец од Египет за кој се верува дека имал моќ…

Денес се празнува Свети Атанасиј Велики: СЕ ВЕРУВА дека штом грми, ѓаволот мисли дека доаѓа свети Атанасиј, се исплаши и веднаш скока!

Роден во Александрија во 296 година. Од детството наклонет кон духовниот призив. Беше ѓакон кај архиепископот Александар, и го придружуваше…

Едни велат дека ДЕРАТ, други дека цените се прифатливи: Колку наплаќаат поповите за услуги – Свадба 150 евра, осветување вода 300 денари

Иако нема официјален црковен ценовник, луѓето горе-долу знаат колку чинат услугите на свештеникот. Од друга страна, во повеќето епархии секој…

error: Content is protected !!